1 Milion de lei pentru proiecte educaționale

0
475
1 Milion de lei pentru proiecte educaționale

Fundația Nouă ne pasă, fosta Fundație eMAG, ce activează în domeniul educației din 2012, își lărgește aria de intervenție prin programul de Granturi Nouă ne pasă. Acesta este un instrument de sprijin financiar pentru organizațiile non-guvernamentale și instituțiile de învățământ ce doresc să rezolve probleme în educație. Prima ediție a programului se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iulie 2022. Va avea un buget total de 1.000.000 lei. Suma se va împărți în 9 apeluri de proiecte lunare a câte 111.000 lei fiecare.

Apelul aferent lunii noiembrie: nouanepasa.ro/granturi

Programul de granturi marchează trecerea într-o nouă etapă a Fundației Nouă ne pasă, în care aceasta poate oferi suport financiar, bune practici și mentorat pentru organizațiile mici și medii și pentru instituțiile de învățământ. De asemenea, programul este și un răspuns la probleme sistemului educațional, ce pot fi cel mai bine deservite de actorii de la firul ierbii, ce-și cunosc comunitatea și nevoile ei.

Fundația Nouă ne pasă lansează, așadar, un fond de investiții sociale, unde randamentul așteptat din partea câștigătorilor este creșterea nivelului de educație în comunități neglijate prin modele testate sau inovatoare de intervenție, cu impact măsurabil.

În cei 9 ani de la lansarea programelor noastre pentru educație am întâlnit multe organizații care acționează în aceleași direcții ca și noi. Cu unele dintre acestea am încheiat parteneriate, dar suntem siguri că există multe alte inițiative despre care încă n-am aflat și care probabil au nevoie de susținere pentru a-și atinge obiectivele. Dincolo de invitația de a aplica pentru finanțare, programul de granturi este o invitație de a acționa împreună. Ne adresăm tuturor celor care nu rămân indiferenți la situația cu care se confruntă educația. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom fi mai convingători. – Tudor Vlad, Director Executiv Fundația Nouă ne pasă

În cadrul ediției 2021 – 2022 vor putea aplica pentru finanțare organizații non-guvernamentale cu venituri mai mici de 500.000 Ron/an, cu minim 1 an vechime și instituții de învățământ. Suma maximă care poate fi accesată de un aplicant în unul dintre cele 9 apeluri este de 60.000 lei iar perioada de implementare a unui proiect finanțat nu poate depăși 9 luni de zile. Depunerea proiectelor se va realiza exclusiv online prin intermediul site-ului nouanepasa.ro/granturi.

Criterii de jurizare

Proiectele cu șanse de câștig vor trebui să adreseze o problemă specifică a unui grup de beneficiari dezavantajați, să propună o metodă de rezolvare eficientă și scalabilă, cu impact ce poate fi măsurat în mod obiectiv. 1 Milion de lei pentru proiecte educaționale

Organizațiile aplicante trebuie, de asemenea, să fie ancorate și recunoscute în comunitatea vizată, să dovedească o posibilitate operațională de implementare a proiectului, să propună o echipă capabilă și să aibă capacitate de monitorizare și raportare.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.