Ajutor pe timp de pandemie

Ajutor pe timp de pandemie. Oricine poate ajuta în această perioada. Este de datoria noastră să contribuim la buna funcționare a lucrurilor. Astfel, dacă ni se oferă oportunitatea de a sta acasă, să respectăm asta. Doar făcând acest lucru, ne arătăm recunoștința față de cei de care nu am putea trăi în aceste clipe. Medici, asistenți, comercianți, ingineri de salubritate, casieri, simpli lucrători, toți merită suportul nostru. Ei nu se pot apara. Nu isi permit acest “moft” Fără ei ar fi un haos. Sunt supereroii de care depindem acum.

Pentru a contribui la buna funcționare a societății, am scris mai jos despre câteva inițiative ale brandurile, ONG-urile și diferite asociații care încearcă să se facă utile. 

Cumpărături la ușa ta

Cumpărături la ușa ta este o inițiativa Geeks for Democracy. Cei care nu își pot face singuri cumpărăturile sunt ajutați în orice moment. De asemenea, oricine dorește să facă parte din această inițiativa, poate găși toate detaliile pe pagina lor de Facebook. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească este următoarea:

 • Voluntarii pentru livrare trebuie să fie posesori de mașină proprie dispuși să acopere din resurse proprii costurile de combustibil. Ajutor pe timp de pandemie

Donații: https://g4d.cateunpic.ro

Institutul polonez 

Ei au pornit o campanie pentru persoanele în vârstă care au nevoie de cumpărături. Au pus la dispoziția publicului un afiș pentru informarea în acest sens.  Alătură-te acțiunii #AjutăNuAștepta.

Descarcă afișul în limba română în format PDF sau PNG: 

PDF: www.culturapoloneza.ro/uploads/afiș-vecini-pl.pdf

PNG: www.culturapoloneza.ro/uploads/afiș-vecini-pl.png 

ASCB – Asociația Studenților La Construcții Din București

Aceștia se adresează bătrânilor și persoanelor vulnerabile la COVID-19 și se oferă să preia comenzile de mâncare/ medicamente. De asemenea, nu vor intră în contact direct cu ei. Momentan, serviciul este disponibil în sectoarele 1, 2 și 3, dar doresc să se extindă. Rugămintea lor este să apelați la “voluntarii livratori” doar dacă aveți peste 50 de ani sau suferiți de probleme de sănătate care vă vulnerabilizează la COVID-19. Ajutor pe timp de pandemie

Detalii despre donații, voluntariat sau numerele de telefon la care puteți apela sunt disponibile această postare a asociației: https://www.facebook.com/ascb.ro/photos/a.203401756360175/3195566303810357/?type=3&theater

 Îngrijiri la domiciliu

Voluntarii de la Îngrijiri la domiciliu vin în ajutorul seniorilor din Brașov. Ei se oferă să ajute cu plata facturilor, cumpărăturile sau orice alte comisioane. Telefon 0724.084.169.

Donații:

Dăruiește viață, împreună cu medici epidemiologi și din ATI din țară au întocmit liste cu echipamente necesare de protecție și aparatură. Au început deja demersurile pentru a le achiziționa. Toate donațiile pe care le vor strânge, vor fi direcționate către lupta cu COVID-19.

Până în acest moment, Mastercard a donat 100.000 euro Asociației Dăruiește viață., iar Globalworth a donat 200.000 de euro. Orice suma, oricât de mică poate ajuta.

Până atunci stați safe!

 • Evitați zonele aglomerate
 • Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane
 • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane
 • Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane
 • Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane
 • Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri
 • Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor
 • Optați pentru muncă de acasă, în măsura în care aveți această posibilitate
 • Respectați cu strictețe regulile de igienă personală
 • Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală
 • Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților: NU părăsiți domiciuliul!!!
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.