Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor

A fost înființată în luna iulie 2016, din dorința membrilor fondatori de a pune în slujba societății un instrument prin care produsele alimentare și de igienă personală aflate în termen de valabilitate. Precum și cele care nu mai sunt necesare deținătorilor. Dar care sunt bune pentru utilizare, să fie colectate, depozitate corespunzător și apoi redistribuite gratuit organizațiilor care oferă servicii persoanelor defavorizate.

A oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată pentru a răspunde la o nevoie primară, a cărei satisfacere nu poate întârzia. Ajutorul alimentar este cu siguranță primul pas în considerarea complexității nevoilor umane.

Oferirea gratuită a alimentelor permite organizațiilor care au în grijă persoane aflate în diferite situații de risc să-și ducă la îndeplinire propria misiune, punând astfel în act principiile subsidiarității și parteneriatului.

Distributia se face catre organizatiile elibigile cu care exista un contract de colaborare, conform normelor de functionare si a contractelor cu donatorii. Distributia nu poate fi facuta catre persoane fizice.
“Inițiativă deja dezvoltată și implementată în alte state membre. Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor se inspiră și împărtășește valorile și principiile Federației Europene a Băncilor Alimentare (FEBA)”.
Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.