Asociația pentru Evoluție – ROTAS

0
235

DESPRE NOI

Acum câțiva ani ne-am mutat în satul Tunari, aproape de București, pentru o viață mai liniștită și o curte pentru copiii noștri. Însă, am realizat rapid că unii copii din zonă trăiesc în sărăcie, fără apă curentă și canalizare. Am văzut chiar un copil de 4 ani cărând apă desculț la -2 grade dimineața, în drum spre serviciu. Motivați de această situație, am înființat Asociația pentru Evoluție – ROTAS, cu scopul de a ajuta acești copii și de a le oferi o șansă la o viață mai bună.

Asociația pentru Evoluție – ROTAS a încercat să-i ajute pe acești copii cu haine, mâncare și alte obiecte, dar a realizat că aceste acțiuni nu reușesc să rupă cercul sărăciei. Lipsa educației generează sărăcie prin limitarea accesului adulților la locuri de muncă, iar sărăcia îngreunează accesul copiilor la educație. Dacă părinții sunt analfabeți, șansele ca acești copii să termine clasa a II-a sunt minime. Fără acces la educație, copiii vor urma același drum ca și părinții lor, marcat de sărăcie, analfabetism și infracționalitate.

Asociația ROTAS a fost înființată pentru a oferi o alternativă pe termen lung copiilor defavorizați din Tunari. Scopul nostru este să le oferim o educație normală și să le clădim un viitor mai bun. Vrem ca acești copii să trăiască într-o lume în care a avea ghetuțe în picioare iarna să fie o normalitate.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.