Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – ALEG

0
161

DESPRE NOI

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – ALEG  este o organizație neguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii și prevenirii violenței împotriva femeilor și promovării egalității de gen. Ne concentrăm activitatea pe următoarele servicii și acțiuni:

  1. Consiliere/Suport psihologicAsset 4

Oferim serviciul licențiat de informare și consiliere psihologică în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența domestică și copiilor lor. Punem la dispoziție și un serviciu de consiliere online. Acordăm informare și sprijin telefonic, prin email sau față în față cu personal specializat inclusiv pe tematica violenței sexuale. Consilierea și asistența juridică, precum și grupul de suport #SiEuReusesc întregesc pachetul de servicii menit să ajute orice femeie să găsească resursele pentru a învinge violența. Contribuim la formarea de grupuri de sprijin și în alte localități din țară.

2. Informare și conștientizare

Asset 6

Credem în educație și în prevenirea violenței. Implementăm proiecte educative de educație non-formală în unitățile de învățământ și implicăm cadrele didactice și elevii în programele noastre de prevenire a inegalității de gen. Împreună cu profesorii și consilierii școlari dezvoltăm noi materiale și activități de lucru adaptate vârstei elevilor. Derulăm anual campanii de conștientizare pentru publicul larg privind violența de gen, în Sibiu dar și în țară.

3. Activități de training și instruire

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – ALEG organizează sesiuni de informare și formare destinate specialiștilor implicați în combaterea violenței domestice, cum ar fi polițiști, psihologi, avocați, asistenți sociali, și alții. Aceste sesiuni integrează principiile egalității de gen în definirea fenomenului violenței asupra femeilor, contribuind astfel la dezvoltarea unei abordări sensibile la aspectele de gen în combaterea acestui fenomen.

icon

Sesiunile de formare sunt interactive, plecând de la experiența învingătoarelor din rețeaua #ȘiEuReușesc. În companii, desfășurăm activități pentru integrarea principiilor egalității de gen la locul de muncă, recunoașterea formelor violenței, dar și a mecanismelor de raportare în rândul angajaților, atât în viața profesională cât și în viața publică.

4. Advocacy și lobby

Asset 7

Alături de rețele naționale și internaționale, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – ALEG milită pentru transformarea legilor și destinelor. Ne implicăm activ în schimbarea legislației, având ca scop obținerea unor instrumente legislative îmbunătățite și soluții mai sigure pentru fiecare femeie, precum și pentru o viață lipsită de violență.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.