Auchan a colectat 13 tone de haine

Auchan – proiect de sustenabilitate

Auchan România devine primul retailer de pe plan local care implementează un amplu proiect de responsabilitate socială axat pe economia circulară a hainelor.

Programul „O nouă viață by Auchan” debutează în această lună printr-o etapă pilot implementată în hipermarketul Auchan Cluj Nord. In incinta magazinului sunt comercializate haine purtate, de la mărci renumite, la prețuri accesibile, printr-un parteneriat inedit cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole. Auchan – proiect de sustenabilitate

Astfel, LaMajole dispune de o suprafață de 60 mp în incinta hipermarketului, oferind clienților o gamă variată de obiecte vestimentare pentru femei, bărbați și copii. Prețurile articolelor de îmbrăcăminte se situeaza între 12–350 lei. Toate piesele comercializate sunt colectate, selectate atent și igienizate conform standardelor în vigoare, de către echipa LaMajole.

Industria textilă este responsabilă pentru 10% din poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră și doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are la bază cele trei principii ale economiei circulare.– reducerea,.refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare,.reprezentând un pas important în continuarea acțiunilor noastre de reducere a amprentei asupra mediului înconjurător prin.extinderea perioadei de utilizare a produselor. Prin programul.„O nouă viață” susținem un consum responsabil de haine și încurajăm clienții să contribuie la un viitor mai sustenabil și prin achiziționarea unor haine care au mai fost îmbrăcate”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.
Inițiativa demarată de Auchan este o premieră pentru retailul românesc și ne bucurăm să realizăm acest proiect împreună. La Majole este rezultatul unei atitudini pro mediu,.în spatele magazinelor noastre aflându-se o întreagă industrie care reciclează și reutilizează,.pe cât posibil, toate produsele.care ajung la noi”, a declarat Szekely Zsuzsanna, Director Executiv LaMajole

Potrivit Auchan, intențiile companiei vizează extinderea acestui program și în restul hipermarketurilor din țară, completând astfel acțiunile deja existente de reducere a poluării textile.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.