Fapte mici pentru ajutorarea oamenilor fără adăpost

Fapte mici pentru ajutorarea oamenilor fără adăpost

Compania HARTMANN România când a sponsorizat cu produse medicale, în lunile decembrie și ianuarie, Asociația CARUSEL.

Printre produsele donate, s-au aflat pansamente pentru răni cronice, o gamă pentru care HARTMANN este cunoscută și apreciată în toată lumea. Istoria o poate susține – ei au fost cei care au inventat primul pansament antiseptic din lume. Pe lângă pansamente, CARUSEL a primit tensiometre, termometre, scutece pentru adulți,.feșe, mănuși sterile și multe altele indispensabile îngrijirii persoanelor fără adăpost. Fapte mici pentru ajutorarea oamenilor fără adăpost

Carusel este organizația neguvernamentală care își propune îmbunătățirea calității vieții persoanelor care provin din medii dezavantajate socio-economic,.aflate în situații de risc de îmbolnăvire,.marginalizare și excluziune socială.

Pansamentele și materialele medicale oferite de Hartmann vor fi folosite pentru tratamentul persoanelor fără adăpost, pe care Carusel îl asigură în mod constant.

Compania HARTMANN, producător german pentru industria medicală, cu activitate de peste 200 de ani, susține eforturile Asociației Carusel de ajutorare a persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate extremă din Bucuresti.

Oana Chele, director de marketing HARTMANN, spune: “La HARTMANN, ne uităm mereu spre cei aflați în suferință din jurul nostru,.încercând să le oferim, cât se poate, alinare. Ne-a impresionat foarte tare lupta pe care o duce Carusel în a-I ajuta pe cei, din păcate,.invizibili de multe ori pentru societate. Am vrut să ne alăturăm efortului lor și să îi susținem tocmai pentru a întinde o mână de ajutor celor mai vulnerabili dintre noi – persoanele fără adăpost. Recunosc că poveștile lor ne-au atins, pe mine și pe colegii mei,.până la lacrimi, văzând cu câte greutăți se confruntă oamenii care locuiesc pe stradă și cum lucruri care nouă ni se par normale – hrană,.un spațiu sigur,.îngrijire medicală,.căldură – pentru ei sunt o provocare continuă în a le găsi”.

Hartmann continuă, astfel, campania de ajutorare a comunităților aflate în situații de vulnerabilitate, lansată în 2018, la aniversarea a 200 de ani de activitate neîntreruptă, campanie cunoscută sub denumirea ”Fapte Mici”.

Înființată în 2011 de un grup de activiști și profesioniști din domeniul drepturilor omului și al reducerii riscurilor, Asociația Carusel activează în domeniul serviciilor sociale oferite persoanelor vulnerabile și marginalizate. În cei peste 8 ani de activitate,.asociația a dezvoltat numeroase programe care urmăresc îndeplinirea misiunii asumate – crearea unui mediu social activ,.proactiv și reactiv în vederea promovării și apărării drepturilor și libertăților omului.

HARTMANN susține în mod constant, la nivel internațional, proiecte umanitare axate pe îngrijire și educație medicală. Misiunile umanitare includ traininguri și workshop-uri medicale și de igienă pentru personalul medical și voluntarii implicați în programe de creștere a gradului de sănătate în comunități (igienă,.măsuri de acordare a primului ajutor, protocoale de îngrijire a rănilor).

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.