PATH-TRY: Empathy trough Poetry

0
207

Spre finalul lunii iulie a acestui an, Asociația Filologisme, prin cadrul programului european Erasmus Plus, a organizat o tabara de o săptămână cu grupuri de copiii din România, Letonia și Croația.

Aceasta tabara a avut loc în Adunații Copaceni, județul Giurgiu, într-un complex restras, la marginea câmpului. Tema proiectului a fost PATH-TRY, Empathy trough Poetry (Empatie prin Poezie). Tinerii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, au avut parte de activități special concepute pentru o mai buna cunoaștere a conceptului de empatie, descoperind modalitatea de exprimare a sentimentelor prin poezie.

Activitățile au constat în sesiuni de câte o ora și jumătate, timp în care au avut loc activități atât în aer liber, pentru consolidarea lucrului în echipa și pentru a facilita interacțiunea între tineri, cat și activități creative, care constau în exprimarea unui poem, sau chiar crearea unuia.

Tot proiectul se bazează pe conceptele filosofului olandez Desiderius Erasmus Roterodamus, considerat unul dintre cei mai însemnați umaniști din perioada Renașterii și Reformei, numit și “primul european conștient”.

Proiectele „Tineretul european împreună” vizează crearea de rețele de promovare a parteneriatelor regionale, care să fie conduse în strânsă cooperare cu tineri din întreaga Europă (din statele membre ale UE și în țările terțe asociate la program). Rețelele ar trebui să organizeze schimburi, să promoveze cursuri de formare (de exemplu, pentru liderii de tineret) și să permită tinerilor să creeze ei înșiși proiecte comune, toate acestea putând fi realizate atât prin activități fizice, cât și prin activități online.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.