Patru unități mobile de terapie intensivă

Patru unități mobile de terapie intensivă au fost achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri

Prima unitate mobilă de terapie intensivă, achiziționată la inițiativa Fundației pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România a ajuns în țară. 

Urmează ca, în cursul zilelor urmatoare să sosească alte trei astfel de unități. Inițiativa lansată de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, de creare a unui prototip de unitate mobilă de terapie intensivă, s-a bucurat rapid, prin apelul lansat de Departamentul pentru Situații de Urgență. Firme mari s-au alăturat acestui demers prin achiziționarea altor 3 unități, respectiv KMG Internațional (Rompetrol), Crucea Roșie și Fundația Mereu Aproape.

Cele patru unități vor fi prezentate publicului larg în cadrul unui eveniment care va avea loc săptămâna viitoare. Aceste unități cresc reziliența sistemului național de urgență,.intrând în dotarea rezervei naționale de protecție civilă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care va primi în administrare, prin sponsorizare, aceste unități, le va distribui și plasa strategic la nivel național. Acestea vor fi distribuite in asa fel incat, pentru o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective și dezastre, vor fi acolo unde va fi nevoie de ele. Patru unități mobile de terapie intensivă

Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie,.fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL). Vor oferi îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică. Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având,.alături de gaze medicale,.toate echipamentele necesare unei astfel de secții,.respectiv ventilatoare,.monitoare și injectomate,.dotarea celor patru unități făcându-se atât prin eforturile inițiatorilor,.dar și cu sprijinul Guvernului României.

Dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, spune: „Acest tip de unitate de terapie intensivă este unic în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2 acolo unde capacitățile spitalelor fizice sunt depășite, dar și în orice alte situații cu un număr mare de victime care au nevoie de susținere avansată a funcțiilor vitale cum sunt accidentele colective cu număr mare de victime,.pandemiile,.dezastrele naturale sau industriale. Utilitatea unei astfel de soluții depășește granițele țării și contextul actual, putând fi, în egală măsură, parte a suportului acordat de țara noastră la nivel internațional, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă. Ne-a impresionat mobilizarea mediului de afaceri și a societății civile în sprijinirea demersurilor statului de dotare a rezervei naționale de protecție civilă cu patru astfel de unități. Le mulțumim tuturor pentru încrederea arătată care ne onorează și obligă, în egală măsură, să continuăm eforturile pentru asigurarea unor îngrijiri de cea mai înaltă calitate pacienților în stare critică”.
Pandemia de Coronavirus a pus o presiune uriașă pe sistemele medicale din toată lumea. Colaborarea noastră cu Departamentul pentru Situații de Urgență și Fundația pentru SMURD este deja tradițională și este firesc,.în contextul actual,.să susținem inițiativa de a crea conceptual și a aduce fizic în România prima unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi pentru a putea oferi, la nevoie, îngrijirile necesare pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus și aflați în stare gravă. Dincolo de situația cu care ne-am confruntat în ultimele luni, utilitatea unei astfel de unități în orice situație care implică multiple victime în stare gravă,.alături de oportunitatea de a fi folosit pentru instruire,.au fost argumentele suplimentare care ne-au făcut să susținem acest demers ” a declarat Frank Wagner, CEO Lidl România.
Convinși că bunătatea vindecă lumea și înarmați cu încrederea arătată de donatorii noștri de la Teledonul Români Împreună care ne-au fost și ne sunt alături, venim în sprijinul celor afectați de pandemie, cadre medicale și pacienți deopotrivă inclusiv prin achiziția și echiparea cu echipamente esențiale,.monitoare,.injectomate și perfuzomate a celor două unități mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundația Mereu Aproape. Ne bucurăm să fim, totodată,.mesajerii solidarității poporului român la nivel european prin dimensiunea de suport internațional pe care existența în țara noastră a acestor unități de terapie intensivă o poate avea la nevoie”, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.
Suntem alături de societatea civilă și autorități în demersul lor. Solidaritatea și responsabilitatea socială sunt esențiale, dar în situații de criză acestea sunt vitale. Ne bucurăm să fim parte a unui demers care transformă România într-un pion.important în regiune din punctul de vedere al pregătirii protecției civile pentru intervenție în situații extreme,.creând premizele intervenției la nevoie nu doar în România,.ci și în alte țări unde avem operațiuni – Republica Moldova, Bulgaria și Georgia” – Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.
Crucea Roșie și Rompetrol au răspuns apelului lansat de Departamentul pentru Situații de Urgență susținând achiziția unei unități mobile de terapie intensivăTotodată, cu fonduri din cadrul campaniei “România Salvează România”,.am asigurat dotarea a două unități mobile cu injectomate și stative pentru injectomate. Suntem recunoscători tuturor donatorilor,.persoane fizice sau juridice,.care au dat dovadă de responsabilitate si solidaritate în această perioadă de criză. Vom rămâne în continuare în prima linie a umanității alături de oameni “- Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.