Peste 1.900 de tone de deşeuri colectate

Peste 1.900 de tone de deşeuri din echipamente de iluminat colectate şi reciclate în 2019. Aceste deseuri reciclabile sunt “responsabilitatea” celor de la Recolamp.

In 2019, Asociaţia Recolamp a colectat, tratat şi reciclat 1.914 tone de deşeuri din echipamente de iluminat, asigurând o ţintă de colectare de 49,61% din media vânzărilor producătorilor din ultimii 3 ani. Această cantitate, colectată prin parteneriatele cu peste 40 de colectori autorizaţi activi şi reciclatori, reprezintă o creştere cu 70 % faţă de anul 2018, arată un comunicat remis Redacţiei. Peste 1.900 de tone de deşeuri colectate

Recolamp a reușit să depășească ținta legală de colectare și de reciclare a deșeurilor electrice și electronice impusă la nivel european (de 45 %), prin eforturi considerabile, deoarece, din păcate, în România nu se colectează selectiv la nivelul la care ar trebui.

Pentru a asigura cantitățile de deșeuri colectate,.Recolamp a dezvoltat un sistem propriu care și-a dovedit eficiența și care este în continuă dezvoltare. În ultimii 12 ani,.am dezvoltat o rețea de colectare selectivă care a ajuns la 14.370 de puncte de colectare, dintre care 2.500 sunt destinate publicului larg.

Vom continua să investim resurse în extinderea acestui sistem, mai ales pentru că din anul 2021 ținta va crește la 65%. Ne-am dori ca toate părțile implicate să fie conștiente că această țintă nu aparține numai producătorilor,.ci și autorităților, și că o mai bună colaborare ne-ar ajuta pe toți. Acest proces nu este despre cine câștigă și cine pierde,.ci despre a organiza un sistem funcțional și sustenabil”, a declarat Daniela Brumă, Director General Adjunct al Recolamp.

În anul 2019, Recolamp a reprezentat 262 de producători români cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deşeurilor din echipamente electrice şi electronice puse pe piaţă şi a depăşit ţinta legală de colectare impusă de legislaţia în vigoare, care este de 45%.

Recolamp este una dintre principalele asociații non-profit din România. ONG-ul susține activ colectarea și reciclarea deșeurilor provenite din echipamente de iluminat, în condiții de maximă siguranță. Activeaza in acest domeniu de peste 11 ani. Peste 1.900 de tone de deşeuri colectate

Ei se angajează să preia de la producătorii de echipamente de iluminat din România responsabilitatea,.privind gestionarea deșeurilor generate de produsele pe care le furnizeaza pe piață. Totodată, acestia doresc să creeze premisele pentru reciclarea în condiții de siguranță pentru mediu și pentru sănătatea populației.

Procedura de colaborare este una extrem de simplă. Presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale,.în funcție de cantitatea și de tipul de deșeuri generate.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației: www.recolamp.ro

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.