Poluarea atmosferică a scăzut

Poluarea atmosferică a scăzut. Pentru a vedea și partea plină a paharului din ultima perioada, cercetătorii ne anunță că poluarea atmosferică a scăzut considerabil în ultimele două săptămâni. Poluarea atmosferică a scăzut

Epidemia de coronavirus a redus drastic activitatea umană în regiunile cele mai afectate ale lumii. O dată cu această, a scăzut și poluarea. Beneficiarul virusului în acest moment este, chiar, planetă.

„Este pentru prima dată când am văzut o scădere atât de mare a poluării pe o arie atât de extinsă, datorită unui eveniment specific”, a declarat CNN

Poluarea atmosferică cu dioxid de azot, un gaz emis de autovehicule, centrale electrice şi fabrici a scăzut cu 40% deasupra oraşelor din China. (ne informează Agerpres)

CNN notează că inchiderea fabricilor și izolarea multor milioane de oameni, precum și străzile mult mai libere, au produs un “beneficiu” neintenționat, cel puțin în China.

Totodata, Ministerul Mediului din Romania a transmis ca, in ultima saptamana, concentratiile tuturor poluantilor monitorizati s-au diminuat. Valorile s-au situat mult sub limita normala in capitala.

Astfel, este reconfirmată ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din București este traficul rutier.

Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte!În ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au…

Publicată de Ministerul Mediului – România pe Luni, 16 martie 2020

Cu toate acestea, experții ne informeaza că poluarea din aer poate crește rata mortalității Covid19.

Daunele provocate sănătății oamenilor de expunererea prelungită la poluarea din aer în orașe ar putea crește rată mortalității în cazul infectării cu noul coronavirus, avertizează experții citați de publicația The Guardian.

În timp ce poluarea din orașe a scăzut considerabil în țările dezvoltate, în țările în curs de dezvoltare, precum India, a atins un nivel extraordinar de ridicat

Fumul rezultat este un amestec de particule de materie, dioxid de carbon, dioxid de azot și dioxid de sulf. Praful produs de șantiere și fumul produs de fabrici contribuie la nivelul crescut al poluării.

STAȚI ÎN CASĂ!

.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.