Primii Pași Financiari

Educația financiară pare ceva de-a dreptul plictisitor pentru cei mici. ING a gasit rezolvarea acestei probleme. A îmbracat acest concept în haina unui joc și, astfel, a devenit o activitate interesantă, dar și de folos, de familie. Și cum jocul este cea mai buna modalitate de a invața lucruri esențiale, a fost conceput Primii Pași Financiari.

Proiectul “Primii Pasi Financiari” a fost inspirat din etapele de inceput ale copilului, dornic să cunoască lucruri noi. Aceasta inițiativă are drept scop educarea spre un comportament financiar sănătos. Ca modalitate esențială de învațare, jocul are rolul de a-i introduce pe copii în lumea banilor, a economiilor sau a împrumuturilor.

Într-un anumit punct, în viața celor mici, apar primele curiozități financiare. Acestea vor fi ințelese pe deplin prin aceste activități care-i vor invăța lucruri serioase, dar distractive.

Jocul este structurat pe 5 zile. Fiecare etapă are scopul constientizării unei atitudini sanătoase privind partea financiară.

“Economii și obiective”, “Cum se câstigă banii?”, sau “Împrumutul” sunt doar 3 dintre cele 5 zile propuse de jocul ING. Prin desene și activitați interactive, specialiștii financiari au reusit să abordeze probleme actuale transpuse în joc. 

La finalul programului, cel mic va dezvolta abilități precum răbdarea, perseverența sau spiritul financiar.

Daca doriți ca cei mici să înțeleagă noțiuni destul de abstracte ca salariu, nevoi versus dorințe, buget și limitările lui, reclamă mincinoasă, economii și împrumuturi, puteți descărca de AICI documentul cu instrucțiunile și materialele necesare pentru joc.

Abordarea copiilor poate părea dificilă, mai ales pornind de la un subiect nu tocmai “prietenos”. Astfel, cei de la ING BANK pun la dispoziție acest joc gratuit. Proiectul este perfect de pus în practică de către părinți, fiind un timp prețios petrecut alaturi de cei mici, educându-i în acest domeniu al banilor.

Printr-o abordare dinamică și colorată, “Primii Pași Financiari” propune un concept de educație financiară, un subiect ce este vazut cu dezinteres la nivel național.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.