Raportul de Sustenabilitate pentru 2020 – OMW Petrom

0
3
Raportul de Sustenabilitate pentru 2020 - OMW Petrom

Raportul de Sustenabilitate pentru 2020 – OMW Petrom

  1.  Intensitatea emisiilor de carbon din operațiuni a scăzut cu 26% în 2020 față de 2010;
  2. În 2020, au sprijinit cu circa 6 milioane de euro peste 60 de proiecte sociale din comunitățile unde suntem prezenți;
  3. Combaterea schimbărilor climatice este o prioritate strategică pentru OMV Petrom.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2020. Acesta prezintă acțiunile companiei pentru atingerea obiectivelor stabilite în Strategia de Sustenabilitate pentru perioada 2019-2025,.inclusiv contribuția companiei în cadrul tranziției energetice și activitățile de gestionare a contextului pandemiei de COVID-19. Raportul a fost pregătit în conformitate cu standardul Inițiativei Globale de Raportare (GRI),.cel mai utilizat standard internațional de raportare pentru sustenabilitate.

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom pentru 2020 prezintă informațiile non-financiare ale companiei,.în următoarele zone principale ale strategiei de sustenabilitate: sănătate,.siguranță, securitate, reziliență si protecția mediului; managementul eficient al carbonului; principii de afaceri și responsabilitate socială; angajați; inovație.

Schimbările climatice și tranziția energetică: îmbunătățirea eficienței intensității de carbon și soluții pentru o energie mai curată

Combaterea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate strategică pentru OMV Petrom. Eforturile constante pentru intensității de carbon cu 26% în 2020 față de 2010, compania apropiindu-se astfel de ținta strategică de a reduce cu 27% intensitatea de carbon până în 2025. La acest rezultat au contribuit și proiectele de obținere a energiei electrice din gaze naturale sau cele pe bază de cogenerare (energie electrică și termică).

Raportul aduce o creștere a gradului de transparență și raportare privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice – în linie cu recomandările emise de Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice (TCFD). În anul 2020, OMV Petrom a devenit prima companie din România care și-a anunțat sprijinul pentru recomandările TCFD. Raportul de Sustenabilitate pentru 2020 – OMW Petrom

Atenție permanentă pentru siguranță și sănătate și respect pentru diversitate

Siguranța rămâne principala prioritate a companiei, care în 2020, a înregistrat cea mai mică frecvență medie a incidentelor cu zile de lucru pierdute, in raport cu timpul realizat, din 2004 (LTIR – Lost Time Injury Rate 0,15 față de ținta de < 0,3) și niciun deces.
Diversitatea joacă un rol crucial în stimularea inovării și creșterea performanței. La finalul anului 2020, 26% din funcțiile de conducere din cadrul OMV Petrom erau deținute de femei și 34 naționalități erau reprezentate în cadrul companiei.

Sprijin pentru comunități și proiecte relevante pentru România

OMV Petrom evaluează în mod constant provocările cu care se confruntă comunitățile în care operează, din punct de vedere social și al protecției mediului și investește în dezvoltarea lor pe termen lung. În anul 2020, am investit circa 6 milioane de euro pentru a susține peste 60 de proiecte care au sprijinit comunități locale, în toate regiunile unde suntem prezenți cu activități de producție. Printre acestea, cea mai mare inițiativă privată de împădurire din România, cu scopul de a planta 1.500.000 de puieți pana in 2022, dar și sprijin consistent pentru sistemul medical în lupta contra pandemiei COVID-19. Am sprijinit direct și prin Crucea Roșie 17 instituții medicale din prima linie, furnizând echipament medical, măști, dezinfectanți, echipamente de testare și teste pentru COVID-19.

Mai multe detalii: omvpetrom.com/ro/sustenabilitate/rapoarte-de-sustenabilitate
Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.