Sărbători de iarnă mai frumoase

Sărbători de iarnă mai frumoase pentru victimele violenței domestice și familii nevoiașe din țară

Asociația Șoapta Florilor și SN Nuclearelectrica SA aduc bucurie în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru cel puțin 50 de persoane nevoiașe,.mame singure și copii,.victime ale violenței domestice, în cadrul proiectului „Ajutor pentru familii nevoiașe, mame și copii abuzați”.

Sprijinul oferit constă în oferirea de alimente,.aparatură electronică și electrocasnică necesară pentru a le asigura copiilor condiții de viață mai bune,.îmbrăcăminte și încălțăminte,.produse de igienă și alte bunuri necesare și solicitate de către beneficiarii Asociației. Sărbători de iarnă mai frumoase

Fostele victime ale violenței domestice, care au ales să părăsească împreună cu copiii, mediul abuziv în care au locuit, se confruntă cu multe dificultăți materiale și nu numai, fiind obligate să ia totul de la capăt, fără suport finaciar, de cele mai multe ori bazându-se doar pe alocațiile copiilor și ajutorul social primit sau nu de la stat. Familiile monoparentale se descurcă foarte greu  în România, mai ales în perioada pandemiei, dar își cresc copiii și încearcă să le ofere o educație, într-un mediul liniștit, normal, în ciuda tuturor dificultăților cu care se confruntă.

Cererile pe care le primim sunt diverse. De la alimente de bază și produse de igienă, la televizor pentru copii,.laptop pentru teme, imprimanta,.aragaz,.frigider,.mașină de spălat,.mobilier,.haine pentru copii, lenjerie și pilote căduroase de iarnă, rechizite, la care se adaugă asistență juridică pentru obținerea ordinelor de restricție judecătorești,.a custodiei sau a divorțului. De fiecare dată căutăm locuri de muncă pentru mamele singure sau părinții din familiile nevoiașe pe care le sprijinim,.iar uneori suntem rugați să plătim chiria și utilitățile sau chiar să cumpărăm o casă…”, a declarat președintele asociației, Isabela Ștefan-Iorga. 

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a înțeles nevoia cu care se confruntă victimele violenței domestice și a sprijinit efortul Asociației de a aduce bucurie pe perioada sărbătorilor în viața acestor familii și pentru a le ajuta să nu cedeze în fața greutăților și să le ofere copiilor în continuare, mediul de viață fără abuz necesar pentru o dezvoltare normală.

Asociația Șoapta Florilor ajută femeile și copiii abuzați, vitime ale violenței dometice și ale traficului de persoane, sprijină educația și militează pentru respectarea drepturilor omului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.