Vodafone România a lansat „gardienii digitali”

0
59
Vodafone România a lansat „gardienii digitali”

Vodafone România a lansat „gardienii digitali”,  care recunosc zgomotul de drujbă sau de împușcături din păduri și sesizează autoritățile.

Vodafone România a lansat un sistem digital de supravegherea a pădurilor care captează sunetele din mediu, identifica zgomotele specifice exploatărilor forestiere sau activităților de vânătoare și alertează în timp real autoritățile.

Sistemul, dezvoltat împreună cu un start-up non-profit din SUA, Rainforest Connection, a fost deja implementat și testat într-o pădure din Covasna, a anunțat Cătălin Buliga, Chief Technology Officer al Vodafone România.

După 4 luni de teste și 200 de alarme validate în timp real, putem spune că soluția e funcțională și o putem scala oriunde în țară”, a mai spus Buliga. Soluții similare de monitorizare funcționează deja în Argentina și Malaezia.

Sistemul constă într-o serie de dispozitive numite „gardieni digitali”, prevăzute cu senzori acustici care captează o gamă variată de sunete din mediul înconjurător. Fiecare dintre acestea este conectat la rețeaua Vodafone,.iar datele captate sunt trimise,.prin internet,.către o platformă aflată în cloud, dotată cu Inteligență Artificială. Aplicația analizează în timp real informația primită și, dacă sunt detectate zgomote precum cele de drujbă, de autovehicule etc,.care ar putea indica eventuale activități suspecte, trimite tot în timp real alerte către o aplicație instalată pe telefoanele pădurarilor și/sau către un centru de monitorizare zonal sau național.

Dispozitivele, care sunt dotate cu panouri solare, sunt montate în partea superioară a celor mai înalți copaci. În cazul în care cineva încearcă să le ia de la locul lor,.pot fi ulterior localizate prin GPS,.a precizat Cătălin Buliga. „Soluția propusă de noi este complementară măsurilor deja luate de autorități pentru că intervine în etapa inițială,.de detecție și alarmare din interiorul pădurii, înainte ca defrișarea să aibă loc”,.a spus CTO-ul companiei.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a subliniat că România este printre puținele țări din Europa care se mai poate mândri cu pădurile sale virgine.

 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.