Voluntarul lunii – Gabriela Prundaru

0
635
Voluntarul lunii - Gabriela Prundaru

Autor: Eduard Andrei Bociu – beneficiar Kids Academy

Gabriela Prundaru este voluntar în cadrul asociatei Kids Academy, un proiect care, cu suportul  EveryMatrix ,,încearcă să-i aducă pe copii la același nivel cu copiii care au acces la orice și, de ce nu, chiar mai departe.’’ afirmă unul dintre fodatorii proiectului, profesorul de informatică Cătălin Curelea.

Cum ai realizat că vrei să faci voluntariat?

Sunt multe lucruri pe care genul acesta de activitate ți le aduce în viață. Cel mai de seama lucru, pentru mine cel puțin, este motivația pentru a deveni cândva omul pe care voi, copiii, îl vedeți în mine (multă mămăligă de mâncat până acolo). Am fost voluntar de la începutul anului 2019 în cadrul KidsAcademy. Ca să fiu consilier a trebuit să depun efort consistent, doar pentru a menține starea de spirit a copiilor pe plus în momentele în care simțeam greul, confuzia sau neputința din privirile unora dintre ei. În schimb, transformarea treptată, dârzenia din ochii lor mari,.pe care o simt acum, acesta este genul de sentiment despre care merită să scrii.

Hai să-ți spun un mega secret: nu este ușor deloc, necesită multă răbdare (cu tine însuți mai ales), dar energia pe care am primit-o în schimb merită fiecare lacrimă. Am avut nenumărate momente în care am simțit că mă dezamăgesc pe mine, pe voi din cauza lipsei mele de atenție sau de experiență. Pentru mine a contat aici transparența față de voi, să știți când am greșit și să sper că îmi mai dați încă o șansă, să încerc mai bine.

Viața e foarte complicată indiferent cât ni s-ar spune că să trăiești e simplu. Lumea nu devine mai puțin înfricoșătoare niciodată,.dar asta nu înseamnă că nu putem noi să devenim mai curajoși,.mai bravi. Cei mai frumoși oameni din preajma mea m-au învățat să gândesc pentru mine, să mă dau cu capul de toate înainte să renunț și cum să-mi asamblez singură poteca pe care vreau să merg,.căci alta mai bună nu-i. Acum am de gând să dau ‘leapșa’ mai departe. D-asta e destul de calumea să fiu voluntar, mulțumit tinere?

 

Consideri că este important ca spiritul civic să se manifeste mai mult în această perioadă? Voluntarul lunii – Gabriela Prundaru

Sunt de părere că într-adevăr spiritul civic trebuie manifestat în această perioada, dar nu numai. În sensul că trebuie să te implici mereu,.pentru a nu lăsă un gol. Orice încetare bruscă a unei activități civice, a unei fapte bune care poate schimba ceva în viața unui om, va lăsa un gol odată ce se termină, odată ce legăturile sunt tăiate, dacă acest lucru se întâmplă brusc.

Crezi că anul viitor comunitatea va fi mai dornică să participe la proiecte de voluntariat? Voluntarul lunii – Gabriela Prundaru

Pe zi ce trece, situația actuală se agravează, iar daunele provocate de oameni cresc. Într-adevăr, situația are o tendința de vindecare,.însă asta nu repară pagubele tuturor. Acest lucru, din punctul meu de vedere, poate duce la o ușoară creștere a actelor de bunătate civică, chiar prin proiecte de voluntariat. Comunitatea, oamenii care au trecut prin rău, încep să își refacă condiția, vor înțelege suferința celorlalți și vor încerca să ajute,.așa cum pot, bineînțeles.

Ca voluntar, cum te-a afectat această perioadă?

Măsurile luate, ne-au afectat pe toți într-o anumită măsură, dar cred că cel mai greu le-a fost copiilor. Văzând cum îi punea în dificultate purtarea măștilor, dezinfectarea regulată, în special pe cei mai mici dintre ei, cum se chinuiau să respire cu acele măscuțe pe față, mă facea să cred că asta este partea cea mai grea parte pentru ei.

Ai vreun sfat pentru viitorii voluntari?

Ca un ultim sfat, recomand tuturor sa se apuce de voluntariat. Chiar dacă nu este ușor, satisfacția constantă pe care o ai, merită!

 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.