Voluntarul lunii – Maria Rotariu

0
209

Văd potențialul din tineri și ii încurajez să-l foloseasca pentru a produce o schimbare pozitiva“.

1.In ce consta activitatea ta?

Sunt profesoara de IT și matematică a copiilor înscriși în programul de after school al centrului “Sfântul Pantelimon”. Îi învăț pe copii ce este un calculator, ce componente are și cum se folosește. Mai apoi, copiii învață cum să folosească programele Microsoft Office. Pentru copiii mai mari țin cursuri de programare unde aceștia învață să construiască site-uri web.

Pe langă activitatea de la centrul “Sfantul Pantelimon”, sunt antrenor First Lego League. Echipele noastre FLL sunt formate din copiii care au iesit din centrele DGASPC, dar care continua sa participe la orele de robotica organizate de noi la sediul Kids Academy.

  1. Cum ai ajuns aici?

Am dat din întâmplare peste anunț și am știut instant că asta e ceea ce vreau sa fac. Mereu am știut că la un moment dat voi fi și profesoară, mi-am dorit mult acest lucru. Nu mă așteptam să fie așa devreme, dar mă bucur tare mult că nu am ratat această oportunitate.

3.Ce satisfactii iti ofera activitatea ta ?

Este foarte satisfăcător să îi vezi pe copii fericiți și mândri de ei atunci când le iese ceva sau când descoperă o soluție. Mă bucur mult că pot să-i ajut să-și dezvolte cunoștințele și că le pot fi alături și îi pot încuraja atunci când întâmpină dificutăți.

4.Ce greutati intampini si ce te motiveaza sa continui?

Îmi doresc mult să țin lecții cât mai interesante și acest lucru necesita multă creativitate. Uneori îmi este greu să vin cu idei noi pentru a face lecțiile atractive, dar mă motivează entuziasmul pe care îl au copiii înaintea orei de informatică. Mă bucur mult că vin cu plăcere la aceste cursuri și asta îmi dă energie și inspirație să vin cu idei noi.😊

Pe parcursul anilor am cunoscut multe persoane ce au avut un impact pozitiv asupra mea, dar cel mai mult m-au ajutat cativa dintre profesorii pe care i-am avut. Puteai observa clar ca iubesc profesia pe care o au si m-au inspirat sa devin si eu profesor. Sa lucrezi cu copiii este o responsabilitate mare deoarece te privesc ca pe un model. Nu este un lucru usor de facut, dar este foarte satisfacator sa ii vezi cum isi dezvolta si isi imbunatatesc cunostintele.“.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.