Voluntarul lunii octombrie

Voluntarul lunii octombrie este Gabi și are 29 de ani. Împreună cu Freyja, în vârstă de 3 ani, fac parte din echipa de căutare și salvare a Clubului Câinilor Utilitari din Bucureșți. Ca profesie este programator, iar Freyja este atracția cartierului în care locuiește.

Când ai descoperit lumea voluntariatului?
3 Noiembrie 2018.

Ce te-a determinat să porneșți pe acest drum?
Intrasem într-o rutină cu muncă și mă bazam mereu pe scuza clasică “nu am timp”. Mi-am dat demisia și am început să mă adaptez cu munca la o viață plină de activități interesante, nu invers.

Care sunt lucrurile care te motivează când vine vorba despre voluntariat?
Un singur lucru mă motivează: pasiunea oamenilor când fac ceva pentru că vor și le place, nu pentru că trebuie.

Cum descrii experiențele trăite în cadrul Clubului Câinilor Utilitari?
De neuitat. Am făcut demonstrații în fața a 300 de copii la câteva școli din Bucureșți. Am participat la simulari de cutremure alături de NATO, dar și la o simulare de incendiu organizată de instituțiile românești. Am mai participat în misiuni de căutare și salvare în București. De asemenea, am ajutat și la promovarea atestării Freyjei la Sibiu în octombrie. Mi-am făcut noi prieteni, de fapt, o nouă familie foarte mare, alături de care știu că o să mă dezvolt foarte frumos alături de Freyja.

Cum faci față dificultăților întâmpinate?

1. Timpul. Chiar dacă m-am adaptat la viața de voluntar, tot este dificil să merg minim 3 zile pe săptămâna la antrenamente în condițiile în care un antrenament poate dura între 3 și 5 ore. Antrenamentele sunt luni, joi și sâmbătă. Pe lângă antrenament mai avem și misiuni, simulări, tabere și alte ieșiri. Pot să zic doar că mulți dintre colegii mei nu și-au mai folosit zilele de concediu pentru un concediu de câțiva ani. Într-un final, ajută foarte mult cand vedem rezultate.  Ne place foarte mult ce facem.
2. Muncă multă. Deși pare că ne jucăm cu câinii tot timpul, când nu ne jucăm, mai și muncim cu ei. În munca aceasta cu căței trebuie să ai multă răbdare, să nu te grăbeșți în procesul de învățare și să reușești să te echilibrezi foarte repede. Trebuie să înveți să fii disciplinat și să-ti calculezi timpul și sarcinile cât mai bine. Voluntarul lunii octombrie

Cum poți descrie relația dintre ține și căței?
Pot să vorbesc și în numele Freyjei când spun că ne distrăm la fiecare plimbare. A ajutat, pentru că amândoi ne plictisim destul de repede și ne facem viețile mai interesante cu orice ocazie. Ea mai fuge și mai fură un rest de shaorma din parc, eu o mai pun să urce în copaci. Toată lumea e fericită.

Le poți oferi un sfat celor care vor să facă voluntariat în acest domeniu?
Desigur. Sfatul nu se aplică doar celor care vor să facă voluntariat în zona câinilor utilitari. Dacă ai o pasiune pe care vrei să o pui în practică și să cunoști mai mulți oameni dedicați ca tine, apucă-te de voluntariat. Este un început foarte frumos pentru multe prietenii și experiențe de neuitat.

 

Facebookhttp://facebook.com/ClubulCainilorUtilitari.CCU
Instagramhttp://instagram.com/caini.cautare.salvare si http://instagram.com/freyjasaves
Webhttp://caini-utilitari.ro

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.