Record mondial spulberat de Etiopia!

0
289
Record mondial spulberat de Etiopia!

Record mondial spulberat de Etiopia! India a fost detronată.

Etiopia a spulberat un record mondial prin plantarea a 350 de milioane de puieți de copaci într-o singură zi!

Țara care a stabilit primul record este India. Acolo s-au plantat 66 de milioane de copaci pe durata a 12 ore în iulie 2017. Acum, oficialii Etiopiei au confirmat că s-au plantat cu succes peste 350 milioane de copaci într-o singură zi.

Evenimentul a fost organizat de prim-ministrul Etiopiei, Abiy Ahmed. Proiectul face parte din inițiativa sa “Moștenirea verde”. Are drept scop principal restabilirea spațiilor verzi ale națiunii.

După ce s-a încheiat perioada de 12 ore, prim-ministrul a anunțat pe Twitter că Etiopia nu numai că și-a îndeplinit obiectivul #GreenLegacy dar l-a și depășit. Record mondial spulberat de Etiopia! 

Primul ministrul speră să lupte împotriva problemelor de defrișare a națiunii. El și-a propus să planteze cel puțin 4 miliarde de copaci înainte de octombrie. Până acum, oficialii spun că au plantat un număr total de 2,6 miliarde de puieți în toată țara.

Deși noul record mondial nu a fost încă confirmat oficial de Guinness Book of World Records, biroul primului ministru a declarat pentru “Associated Press” că organizația a ajutat la îmbunătățirea numărului final al arborilor.                                    Potrivit BBC, oficialii ONU au raportat că acoperirea forestieră a Etiopiei a scăzut de la 35% la începutul secolului XX la puțin peste 4% la începutul anilor 2000.

În 2017, Etiopia s-a alăturat a peste 20 de alte națiuni africane în angajamentul de a restabili 100 de milioane de hectare de pământ ca parte a inițiativei de restaurare a peisajului forestier african.

 

 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.